ANTALYA / AKSEKİ - Akseki Anadolu İmam Hatip Lisesi

Akseki Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
DEMİRCİLER MAH. OKUL SK. AKSEKİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO 1/2 AKSEKİ / ANTALYA
Vizyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
Başarılar
OKULUMUZ , SEVGİ KARATAŞ YÖNETİMİNDE 3 ÖĞRENCİNİN KATRILIMIYLA E TWİNNİNG KALİTE ETİKETİ ALDI
İNGİLİZCE-ARAPÇA
Saat başı il merkezine dolmuş bulunmaktadır.
Akseki Şahinler ÇPAL ile bahçesi ortak kullanmaktadır.
Okul ilçe merkezinde bulunmaktadır.
SATRANÇ, BASKETBOL , VOLEYBOL
E TWİNNİNG
Diğer Hususlar
OKULUMUZDA Z KÜTÜPHANE BİLGİSAYAR SINIFI KIZ-ERKEK MESCİDİ BULUNMAKTADIR. KİTAP SAYISI 1310